Olsen & Berg – połączenie estetyki i funkcjonalności

Stoły bankietowe, których producentem jest firma Olsen & Bergsłyną ze swojej popularności. Przede wszystkim przykuwają uwagę swoim wyglądem – prosty, nienarzucający się styl, przywodzący na myśl surowe piękno modern artu. Firma od długiego czasu cieszy się zaufaniem swoich klientów. Dzięki różnorodnemu asortymentowi jest w stanie zaoferować produkty, mogące przypasować się do szeregu różnych uroczystości i miejsc; od sklepów po kluby muzyczne, aż do restauracji i cateringów. Możliwości wykorzystywania nie kończą się na podanych przykładach. Ich nieograniczony sposób użycia zdaje się naprawdę zależeć od użytkownika. 

Sposób używania a konstrukcja.

Na uwagę przede wszystkim zasługuje lekkość konstrukcji takiego stołu bankietowego. Dzięki temu może być użyty i przygotowany przez jedną osobę. Również rozkładanie omawianego mebla nie przynosi zbyt wielu trudności; temu zadaniu także podoła jedna osoba. Kolejną zaletą jest niewielka powierzchnia, jaką zajmują stoły po złożeniu. Otóż w wyniku złożenia nogi chowają się w korpusie wanny lodowej, co pozwala zaoszczędzić przestrzeń w magazynie, składziku, na zapleczu. Co więcej, konstrukcja mebla pozwala na składowanie stołu w pozycji poziomej lub pionowej.

Pytania może rodzić sposób dbania o takowy stół. Z racji tego, że służy zaproszonym gościom, powinien być utrzymywany w stanie higienicznym, czystym, zadbanym. Tutaj z pomocą ponownie śpieszy sposób, w jaki stół został zaprojektowany: jego konstrukcja umożliwia swobodne i bezproblemowe wyczyszczenie wszystkich wgłębień. Natomiast catering ma możliwość skorzystania z tak zwanego czyszczenia ciśnieniowego.

Stopień schłodzenia jako jeden z najważniejszych aspektów.

Producenci Olsen Berg dołożyli wielu starań, by odpowiedni poziom schłodzenia zapewniał jak najlepsze efekty i wywoływał zadowolenie korzystających. Przede wszystkim schłodzone napoje są chętniej wybierane przez gości – ma tutaj znaczenie również aspekt wizualny. Co zaś tyczy się wyglądu potraw – ich ekspozycja na lodzie sprzyja utrzymywaniu przezeń świeżości, dzięki czemu sięga się po nie chętniej. Nie bez znaczenia powinny zostać badania, które przeprowadzono przez ekonomistów i socjologów: wystawianie potraw czy napojów na lodzie przyczynia się do wyzwolenia efektu sprzedaży impulsowej. Ta natomiast jest szczególnie potrzebna w restauracjach, gdzie powinna kusić odwiedzających nowościami, czy popularnymi daniami. W branży gastronomicznej obojętnie nie powinny przechodzić także kawiarnie, oferujące organiczne smoothie, czy owocowe soki.

Post Comment

Why ask?